Horkol a gyerek? Lehet, hogy orrpolipja van!

Ha folyamatosan be van dugulva a gyerek orra, vagy sokszor horkol, akkor az általánosnak számító nátha és allergia mellett a betegség oka egy vagy több, az orrüregben kialakuló polip is lehet.

tovább a kategóriára

A melegítés a megoldás a gyermekkori arc- és középfülgyulladásra?

A kisgyermekkor leggyakoribb betegségei közé tartoznak a felső légúti megbetegedések, amelyek az előttünk álló őszi és téli időszakban halmozottan fordulnak elő. Milyen tévhiteket hallunk a leggyakrabban ezeknek a betegségeknek a szövődményeivel kapcsolatban?

tovább a kategóriára

A kancsalság általában a gyerekek betegsége

A kancsalság egy többnyire gyermekkorban kezdődő szembetegség. Jellemzője, hogy a két szem nem tud ugyanoda nézni, ezért nem jön létre kétszemes látás. Míg 3-6 hónapos kor alatt ez a jelenség normális, egy éves kor fölött már érdemes gyerekszemészhez fordulni a problémával.

tovább a kategóriára

A mondat, amit soha nem szeretnénk hallani: tetves a gyerek

Így, hogy az iskolakezdés már a küszöbön áll, főleg a hosszú hajú gyerekeket nevelő anyukák fejében fordul meg, hogy mi van, ha a gyerek haja az idén (is) tetves lesz.

tovább a kategóriára

Hogyan mossunk jól kezet?

Lassan újra beköszönt az ősz, és vele együtt elkezdődik a nevelési év is. Sokan reggelenként a tömegközlekedési eszközökön összezsúfolódva teszik meg az utat az iskolába, óvodába, munkahelyre és délután haza.

tovább a kategóriára