Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Ülés helyett inkább álljunk

A home office térhódításával egy időben az aranyér, mint diagnózis is egyre többször hangzott el az orvosi rendelőkben. Mi lehet ennek az oka? Okozhat-e az ülőmunka önmagában aranyeret? A válasz sajnos igen.

tovább a cikkre

Az állandó székelési ingert ki kell vizsgálni

Sokszor a semmiből jön, látszólag minden előzmény nélkül. Amikor megjelenik az érzés, először általában megpróbáljuk elhessegetni. Ami persze nem működik. A székelési inger érzése velünk marad. Mit tehetünk?

tovább a cikkre

A külső és a belső aranyér is kezelésre szorul

Nehéz anélkül beszélni az aranyérről, hogy ne mindenkinek a fájdalmas székelés jutna az eszébe. Pedig a külső aranyérrel ellentétben a belső aranyér esetén nem érzékelünk direkt fájdalmat.

tovább a cikkre

Mi történik a proktológusnál?

Az orvosnak nem az a célja, hogy a beteg rosszul érezze magát, hanem az, hogy lehetőleg a páciens méltóságának megőrzésével felállítsa a diagnózist, és a végén megoldást találjon a problémára.

tovább a cikkre

Proktológushoz csak akkor megyünk, ha nagyon muszáj

A proktológushoz forduló betegek valamilyen mélyről gyökerező, ősi szégyenérzet miatt sokszor még a szakorvossal sem szeretnek beszélni a végbéllel kapcsolatos problémáikról, pedig sok szenvedéstől megkímélhetnék magukat, ha időben segítséget kérnének.

tovább a cikkre