A melegítés a megoldás a gyermekkori arc- és középfülgyulladásra?

A kisgyermekkor leggyakoribb betegségei közé tartoznak a felső légúti megbetegedések, amelyek az előttünk álló őszi és téli időszakban halmozottan fordulnak elő. Milyen tévhiteket hallunk a leggyakrabban ezeknek a betegségeknek a szövődményeivel kapcsolatban?

tovább olvasom

Látás: mi az igazság?

Biztosak vagyunk benne, hogy az alábbi, látással kapcsolatos tévhiteket minden szülő hallotta már. De minek mennyi az igazságtartalma? Mit higgyünk el, és mi az, amire csak legyintsünk?

tovább olvasom

Nyaralás közben is beüthet a krach

Nyáron, nyaralás közben is előfordulhatnak a gyerekkel kisebb-nagyobb balesetek. Ilyenkor fontos, hogy a szülők felismerjék a veszélyes helyzeteket, és tudják, mikor van szükség orvosra, vagy mi az, amit maguktól is meg tudnak oldani például egy leégés, egy sebkezelés, vagy egy törött csont ellátása során. Természetesen ezekkel kapcsolatban is vannak tévhitek.

tovább olvasom

Milyen a jó cipő?

Milyen cipőt vegyek a gyereknek? Milyen cipőt vegyek magamnak? Mi az ideális választás? A cipők kialakítása gyermekkorban a láb fejlődése szempontjából, felnőtt korban pedig a láb egészségének megőrzése szempontjából fontos.

tovább olvasom

A BÁRÁNYHIMLŐ TELJESEN ÁRTALMATLAN BETEGSÉG?

A gyermekkori bőrbetegségekkel kapcsolatban mindenkinek van véleménye, és persze mindig mindenki jobban tudja a másiknál, mit kellene csinálni, ha a gyerek ekcémás, vagy esetleg bárányhimlője van. Milyen tévhitek övezik a gyermekkori bőrbetegségeket? Figyeljenek csak!

tovább olvasom