Gyakori egészségügyi kérdések, sokakat foglalkoztató, érintő betegségek, tények és tévhitek megközelítésében orvosszakértőink segítségével a Prémium Egészségrovatában!

Agyrázkódás vagy agyzúzódás - tények és tévhitek a traumás sérülések világából

Sebek, fejsérülések, hasi traumás sérülések, ki tudja, mi bennük a közös? Az mindenképpen, hogy mindegyikkel kapcsolatban van valamilyen tévhit.

tovább a cikkre

Tények és tévhitek a gyermekkori sérülésekkel kapcsolatban: Csuklótörés — kell vagy nem kell gipsz?

A gyermekkorban kifejezetten gyakori végtagsérülésekkel, csonttörésekkel kapcsolatban mindenkinek van véleménye, de nem mindenkié fedi a valóságot. Ki tudja például, hogy kell, vagy nem kell gipsz csuklótörés esetén? Vagy hogy mi a helyzet a kulcscsonttöréssel?

tovább a cikkre

A melegítés a megoldás a gyermekkori arc- és középfülgyulladásra?

A kisgyermekkor leggyakoribb betegségei közé tartoznak a felső légúti megbetegedések, amelyek az előttünk álló őszi és téli időszakban halmozottan fordulnak elő. Milyen tévhiteket hallunk a leggyakrabban ezeknek a betegségeknek a szövődményeivel kapcsolatban?

tovább a cikkre

Látás: mi az igazság?

Biztosak vagyunk benne, hogy az alábbi, látással kapcsolatos tévhiteket minden szülő hallotta már. De minek mennyi az igazságtartalma? Mit higgyünk el, és mi az, amire csak legyintsünk?

tovább a cikkre

Nyaralás közben is beüthet a krach

Nyáron, nyaralás közben is előfordulhatnak a gyerekkel kisebb-nagyobb balesetek. Ilyenkor fontos, hogy a szülők felismerjék a veszélyes helyzeteket, és tudják, mikor van szükség orvosra, vagy mi az, amit maguktól is meg tudnak oldani például egy leégés, egy sebkezelés, vagy egy törött csont ellátása során. Természetesen ezekkel kapcsolatban is vannak tévhitek.

tovább a cikkre